Készen állsz a változásra?

Készen állsz a változásra?

A jövő gyorsabban itt van, mint gondolnád! A koronavírus-járvány is rámutatott, hogy milyen sérülékenyek vagyunk. Egyik pillanatról a másikra változtak meg a munkakörülményeink, tanulási lehetőségeink, és a az élet számtalan mindennapi területe, a bevásárlástól kezdve a egészségügyi szolgáltatásokig.

Ösztönösen cselekedtem, ez mentette meg az életem!

Ösztönösen cselekedtem, ez mentette meg az életem!

Biztos hallottad már Te is ezt a mondatot, egy-egy tévé műsorban, ahol extrém helyzetek túlélőivel volt riport. Az ösztönöknek fontos szerepe van az életünkben, számtalan kutatás alátámasztja, hogy ösztöneink segítenek, támogatnak minket a mindennapokban.

Mit akarsz tenni, mielőtt meghalsz?

Mit akarsz tenni, mielőtt meghalsz?

„What Do You Want To Do Before You Die?” - Mit Akarsz Tenni Mielőtt Meghalsz? Egy konferencián tette fel nekünk a mellbevágó kérdést Ben Nemtin kanadai író, tévés személyiség. Első hallásra kicsit fel is húztam magam, hogy-hogy mit, hát ÉLNI! A válasz egyszerű, miért kell erről előadást tartani, sőt miért kell ezt nekem meghallgatni. A végére kiderült, hogy miért!

Pénzügyeink az idő csapdájában

Pénzügyeink az idő csapdájában

Pénzügyi előrelátásunk és az idő kapcsolatában érdekes kettősséget figyelhetünk meg. Egyrészt időérzékelésünk egy határon túl, tapasztalatok alapján 15-20 év, teljesen személytelenné válik. Úgy vagyunk ösztönösen „megalkotva”, hogy 15-20 év távlatában nem, vagy csak nagyon nehezen tudjuk elképzelni magunkat.

Te is teszel (félre) magadért?

Te is teszel (félre) magadért?

Sok helyen olvasunk róla, néha beszélgetünk is a témáról, aztán elhessegetjük – hiszen még olyan messze van. De valóban olyan távoli a nyugdíjas ko? És tényleg kell ezzel foglalkoznunk?

 

Tervezd meg a pénzügyeidet

Tervezd meg a pénzügyeidet

Megélem a jelent, miközben felkészülök a jövőre!

Lássuk csak, mit érdemes megfogadni egy olyan, kétségtelenül nem egyszerű év után, mint amilyen 2020 volt! Mert mit is éltünk meg idén? Nagy vonalakban talán úgy fogalmazhatunk, hogy azt mindenképpen, hogy semmi sem biztos, pillanatokon belül változhat meg az életünk.