Napsütéses nyári hétvége volt, az egész család ott ült az asztal körül. Túl voltak a nagymama legendás húslevesén és rántott csirkéjén, már a kávéra várt mindenki. Előkerültek a régi történetek, a közös nyaralások emlékei. Mindenki jókedvűen tett hozzá valamit a beszélgetéshez.

Ezek után nem csoda, hogy először azt hitték, Tamás csak viccel, amikor váratlanul a szívéhez kap és elfehéredik. Hiszen Tamás alig múlt ötven, rendszeresen kocogott és épp három perccel azelőtt hallgatták meg, hogy ő sosem szed másodjára az ételből, mert odafigyel még a kalóriákra is. De hamar kiderült, hogy nagy a baj, Tamás kapkodva szedte a levegőt és elviselhetetlen mellkastáji fájdalomra panaszkodott. Lélegzetvisszafojtva várták a mentőt.

Mielőtt tovább mennénk a történetben, hadd jegyezzem meg, hogy ami Tamással történt, korántsem ritka vagy egyedi. Magyarországon évente tizenötezer embert kezelnek szívrohammal. 40 százalékuk, hatezer ember belehal a szövődményekbe. Komoly kockázatról beszélünk tehát. Ami a túlélést követően a legfontosabb, az az, milyen körülmények között lábadozik a beteg – hiszen a körülmények minősége előre jelzi a teljes felépülés esélyeit.

Tamáshoz hál’ Istennek gyorsan érkeznek a mentők, sikerrel látják el, időben kerül kórházba. De a happy endhez ennyi sajnos nem lenne elég. Tamás viszont eddigre túl van egy kijózanító tapasztalaton: egy évvel korábban testközelből asszisztálta végig, ahogy a legjobb barátját, Pétert, meccs közben, a pályáról viszik el a mentők. Látta azt, ahogy Péter fizikailag túléli ugyan a szívrohamot, de tartalékok és öngondoskodás híján a családja pénzügyileg belehal a balesetbe.

Egyszerűen nem tudták honnan pótolni Péter kieső jövedelmét, az elhúzódó rehabilitáció miatt megnövekedő költségeket, a fizetés helyett kapott táppénzből pedig nem tudták fizetni a lakásrészleteket. Péter beleőszült a kölcsönkéregetésbe, el kellett adniuk a házat és a sok feszültség miatt a házassága is tönkrement.

Tamás emiatt hozott egy fontos döntést. Elfogadta, hogy ő sem sebezhetetlen és időben lépett: az infarktus időpontjában már tíz hónapja volt baleset-betegségbiztosítása. Egy összegben kapott több millió forintot, ami hozzásegítette a méltóságteljes gyógyuláshoz, a kieső keresete mellett is tudta fedezni a kiadásait, sőt, egyik-másik vizsgálatát sorban állás nélkül, magánellátásban csináltatta meg. Sem a szervezete, sem a párkapcsolata nem ment rá a felesleges idegeskedésre.  

Egészségvédelmi csomagunk azonnali segítség a bajban.

  • Kritikus betegségek esetén is magas összegű térítések
  • Műtéti és kórházi napi térítések
  • Anyagi segítség maradandó sérülés esetén is
  • Prémium csonttörési szolgáltatás

Találkozzunk személyesen, és beszéljünk rólad!
Ne habozz, kérj visszahívást/időpontot/Kattints szabad időpontért