Mit akarsz tenni, mielőtt meghalsz?

„What Do You Want To Do Before You Die?” - Mit Akarsz Tenni Mielőtt Meghalsz? Egy konferencián tette fel nekünk a mellbevágó kérdést Ben Nemtin kanadai író, tévés személyiség. Első hallásra kicsit fel is húztam magam, hogy-hogy mit, hát ÉLNI! A válasz egyszerű, miért kell erről előadást tartani, sőt miért kell ezt nekem meghallgatni. A végére kiderült, hogy miért!

Előadása nálam nagyon betalált! Hihetetlen természetességgel, egyszerűséggel és logikusan szedte 5 pontba, hogy miként találd meg és valósítsd meg mindazt, amit Tenni Akarsz Mielőtt Meghalsz. Íme az én szabad fordításom, ahogy, és amit én lefordítottam magamnak a gondolataiból.

1. Írd le az álmaidat! Fogalmazd meg magadnak, hogy mi a fontos számodra. Számodra, nem a szüleid számára, nem a tanáraid, barátaid, és nem a társadalom számára. Hallgass a szívedre, írd össze!

2. Oszd meg a listádat másokkal, beszélj róla! Ezáltal nőnek az elköteleződéseid az álmaid, vágyaid iránt. Plusz így tudsz találni olyan embereket, barátokat, akik segítenek a megvalósításban.

3. Légy kitartó! Tartsd életben a lendületedet, a lelkesedésesedet. Fókuszálj a listára, ne hagyd, hogy a körülmények, nehézségek eltántorítsanak.

4. Légy vakmerő! A szakadékot, ami elválaszt a vágyott cél elérésétől, nem lehet két kis lépésben átlépni, egy nagyot kell ugrani!

5. Segíts másoknak! Az út során, miközben lépésről lépésre haladsz a megvalósításban, Te magad is segíts; keresd a lehetőségeket, hogy hozzájárulj mások álmainak megvalósításához. Ez folyamatos ösztönzést, energiákat, lehetőségeket nyújt számodra is.

A konferenciáról hazaérkezve 2 éve én is elindultam egy új úton, ami az álmaim, vágyaim megvalósításához vezet. Büszke vagyok arra, és óriási inspirációval tölt el, hogy biztosítási szakértőként több ezer ügyfélnek tudok hasznos információkkal szolgálni a jövő tervezéséhez, a családok védelmének a megteremtéséhez, a váratlan helyzetek megoldásához!

A végére pedig egy fontos útravaló (magamnak is); kezdd el és folyamatosan dolgozz az álmaid megvalósításán, alakíts ki hasznos és jó szokásokat, és sose feledd, előrébb jutni a saját életedben Te magad tudsz, a gondolataid, tetteid, cselekvéseid által.