Anyagi biztonságunk elsősorban gondolkodásmód, tudatosság és következetesség kérdése. Hosszú távú anyagi biztonságunk kapcsán látszólag a pénzről beszélünk, valójában azokról az alapértékeinkről, szeretetről, gondoskodásról, felelősségről, amelyek meghatározzák hétköznapjainkat.

A Pénzügyi Biztonság Index számszerűsíti, megmutatja, hogy hol tartunk az anyagi biztonságunk kialakításának folyamatában. Életünk során mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb élményt, szeretetet, boldogságot megéljünk, miközben minimálisra csökkentsük a kockázatainkat. És mégis, a mai napig sok ezren beleesnek azokba a pénzügyi csapdákba, amelyeket tervezéssel, odafigyeléssel el lehetne kerülni. Jobb ma gondolni a holnapra, mint holnap keseregni a ma elszalasztott lehetőségeken.

Évekkel ezelőtt, amikor nemcsak közgazdászként, hanem tanácsadóként is elkezdtem biztosítással foglalkozni, nagyon sok kollégámat kérdeztem meg, mit jelent nekik ez a szakma. Nem a sablonválaszokra voltam kíváncsi, tanulni akartam. Nagyon sok érdekes választ kaptam, de volt egy, ami kilógott a sorból, mégis fontosabbnak tűnt, mint a többi.

Egy kedves fiatal kollégám mondta, hogy neki tulajdonképpen csak arról szól a munkánk, hogy időben teszi-e fel az ügyfeleinek legfontosabb kérdést.

  • És mi lenne az a legfontosabb kérdés? - érdeklődtem.
  • Hogy miből fog a család megélni, ha kiesik az egyik kereső – vágta rá azonnal - gondolj csak bele, mennyi baj származik abból, ha egy családnak nincs jó válasza erre a kérdésre.

Ez a rövid és tanulságos beszélgetés inspirált arra, hogy kidolgozzam a Pénzügyi Biztonság Indexet, hogy a fenti kérdésre mindenki számára a legmegfelelőbb, személyre szabott választ adhassam.

Kíváncsi vagy a saját Pénzügyi Biztonság Indexedre? 

Ne habozz, töltsd ki az alábbi kérdőívet, és én a válaszaid kiértékelem, így kiderül, hogy melyik kockázati zónába tartozol.
 Az elmúlt két év eseményei egy dologra nagyon felhívták a figyelmünket: megszokott életünk egyik pillanatról a másikra, akár önhibánkon kívül is hirtelen megváltozhat. Talán soha nem volt ennyire fontos, hogy gondoskodjunk anyagi biztonságunkról, felkészüljünk az élet váratlan és várható helyzeteire. Azért dolgoztam ki a Pénzügyi Biztonság Indexet, hogy segítsek eligazodni a megváltozott világban és támogatást adhassak a felismert kockázatok kezelésében.

Személyes adatok

 *
 *
+36
 *