Sosem felejtem el Laci bácsit, a maszek taxist. Gyerekkoromban neki volt a környéken a legmenőbb napszemüvege, mindig a legújabb kocsikkal virított a parkolóban és nagyon magabiztos volt. Ő volt fiatalkorom nagybetűs vállalkozója. Anyumék is mindig mondták, hogy a Laci bácsit nem kell félteni, ő a jég hátán is megél.

Úgyhogy nagyon meglepődtem két hete, amikor a boltban összefutottunk. Először meg sem ismertem, zavaromban csak annyit mondtam neki, hogy már legalább húsz éve nem találkoztunk és hogy ma már csak ritkán jövök haza a szülővárosomba. De a valóság az volt, hogy Laci bácsira rá sem lehetett ismerni. Nem volt persze napszemüveg rajta, de a magabiztosságnak is nyoma veszett, a menő ruhák helyett piszkos, öreg rongyok lötyögtek rajta, alig volt benne ötven kiló. És azt mondta, éhes.

Párizsira meg zsömlére valót tudnék-e neki kölcsönadni. Nyilván adtam. Azt meg már a szüleim mesélték, hogy Laci bácsi nyugdíja gyakorlatilag a rezsijére sem elég, a régi ismerősök szokták kisegíteni, mert szomorú, ami vele történik.

Manapság sokan nem hajlandók belegondolni sem, milyen könnyen úgy járhatnak, mint Laci bácsi. Hiszen ilyen sorsot senki sem érdemel. De a nyugdíj mértékét nem a jószándék, hanem a törvény határozza meg és sajnos egy olyan KATÁ-s vállalkozó, aki mondjuk 40 éven át a havi 50.000 forintokat fizetgeti az államnak, jelen szabályozás szerint 42.700 forint induló nyugdíjra számíthat. Az meg pont egy Laci bácsi típusú életre elég. Vagy már arra sem.

Máshogy képzelted a nyugdíjas éveid?

Előbb utóbb aktív életünk végére érünk, és szeretnénk gondtalanul élvezni nyugdíjas éveinket. Élvezni egy egész élet munkáját, mindenkit megillető lehetőség, érdemes tenni érte.

Minőségi Nyugdíjasévek csomagunk biztosítja, hogy folyamatos anyagi jólétben éljünk nyugdíjas éveinkben is.

  • Rugalmasan alakítható
  • Prémium eszközalap kínálat, részesedési lehetőség a világgazdaság fejlődéséből
  • Név szerinti kedvezményezett
  • Adókedvezmény lehetősége

Találkozzunk személyesen, és beszéljünk rólad!
Ne habozz, kérj visszahívást/időpontot/Kattints szabad időpontért