Tervezd meg a pénzügyeidet

Megélem a jelent, miközben felkészülök a jövőre!

Lássuk csak, mit érdemes megfogadni egy olyan, kétségtelenül nem egyszerű év után, mint amilyen 2020 volt! Mert mit is éltünk meg idén? Nagy vonalakban talán úgy fogalmazhatunk, hogy azt mindenképpen, hogy semmi sem biztos, pillanatokon belül változhat meg az életünk.

Elsőként fogadjunk meg tehát valami nagyon fontosat az új évre: azt fogadom meg, hogy 2021-ben megélem a jelen pillanatot, miközben megpróbálok a lehető legjobban felkészülni a váratlan helyzetekre.

Mégis, hogy lehetséges ez? Látszólag ugyanis nagyon erős ellentmondás feszül ebben a mondatban. Valójában azonban, ha jobban belegondolunk, mégsem. A 2020-as év, bár nem volt túl jó szándékú hozzánk, egy dologra mindenképpen megtanított: le kell lassítanunk. Olyan rohanásban éltük már meg az életünket nap, mint nap, így a XXI. században, mindig kergetve valamit, rettegve attól, lemaradunk – hogy a saját életünkben nem voltunk már benne. Nem vettünk észre fontos pillanatokat, nem álltunk meg csodálni szépséget, erőt, nem éltük meg a szeretetet, az összetartozást, a saját életünket. 2020-ban meg kellett állnunk.

A Covid kétségtelenül megállásra kényszerített bennünket. Így viszont, ebben a helyzetben, meggyőződésem, hogy sokkal könnyebb lesz azzal is foglalkozni, amivel csak megállva, lelassítva lehet. Átgondolva a napjainkat, a jövőnkre koncentrálva, megtervezni, tudatosan megélni az életünk pillanatait is. És foglalkozni a felkészüléssel is. Hogy ne így érjen minket egy újabb váratlan helyzet. Fel lehet készülni. Kezdjük el!